Rallykjendiser som spiller poker

Rally er en bilsport med mye spenning, der høy konsentrasjon er viktig, og adrenalinet pumper godt mens man kjemper seg gjennom krappe svinger, dårlig føre og tøffe forhold. Her gjelder det å holde tunga rett i munn og ha is i magen og konsentrasjonen på for det fulle. Rallysjåførene er vant til alt dette, men som i de fleste andre sporter, blir man ikke værende som rallysjåfør til man er gammel og grå, og pensjonstiden er derfor gjerne mye lavere enn det er i vanlige yrker.

Som en konsekvens av dette er det flere tidligere rallysjåfører som setter i gang med poker etter at de parkerer rallybilen for godt. Casinospill krever, akkurat som rally, en god konsentrasjonsevne, samt is i magen og alt dette bak et pokerfjes som skjuler gleden og spenningen involvert i det hele. Noen av de rallysjåførene som har gått over til poker ved endt karriere, for blant annet Gualter Salles og Jorge Limon. Gualter Salles er en pokerspiller av høyt kaliber som har holdt på med spillet over lenger tid.

Noe av det man higer etter i poker er ikke premiene, med følelsen av mestring og adrenalinet som kommer ved å lykkes med risikofylte strategier. Det er ikke helt den samme fysiske opplevelsen å spille poker som det å kjøre rally, men det gir en kraftig lykkefølelse som er vanskelig å gi slipp på etter endt karriere.

Det at poker ikke bare beror på flaks, men også ferdigheter og strategier, gir paralleller til det å kjøre rally. Det må planlegges, teknikken sitter instinktivt, og avgjørelser må tas hurtig, og valgene kan få store konsekvenser for både lommeboka og for videre spill.